Glas beschilderen experiment

Al eerder heb ik een glas en waxinelichtjeshouders gemarmerd. Dat bleek nog een stuk ingewikkelder dan ik dacht, maar het is wel onwijs gaaf om te doen. Het idee van glas versieren en bewerken heeft me wel altijd al aangesproken en ik heb gewoon eens de stout schoenen aangetrokken.

Voor een etentje met vrienden zou iedereen iets maken. Ik en mijn man waren verantwoordelijk voor het toetje. Met als thema ‘bye bye’ winter hadden we bedacht om een lente toetje te maken en te serveren in een winters glas.

Heel vroeger op de basisschool heb ik wel eens een glas beschilderd, maar dat is zo lang geleden. Dit was ook meer een experiment dan al echt een project, want voor een volgende keer koop ik wat betere en geschiktere verf. En daarnaast zou een fijnere kwast ook een uitkomst bieden!

Voor een echt eindresultaat vind ik het niet goed genoeg, maar als eerste experiment op glas, durf ik het wel met jullie te delen.
Het is in ieder geval zeer verslavend en er zitten al genoeg ideeën in mijn hoofd.. Zo heb ik een onwijs leuk idee om ‘iets‘ van ‘iets‘ als ‘dit‘ of ‘dat‘ te combineren met een ‘iets‘. Oftewel. ik hou het nog even geheim, maar er volgt zeker nog meer van dit soort werk!

Onderzoek heeft mij ook al laten inzien dat zowel glas als keramiek mooie ondergronden zijn voor kunstwerken en illustraties. Dus het eerstvolgende beschilderde object? Dat kan van alles zijn!

Wordt vervolgd…

Painted-Glass-Trees-Blue-Winterwonderland-2016-fb

Leave a Reply

Your email address will not be published.