8 random feiten over mezelf

Dreamer-8-random-facts-avout-myself-8-feiten-over-mezelf-susanne-boer-bot-2015-sbdesignsTijdens het maken van een back-up van al mijn blogartikelen kwam ik erachter dat ik best weinig vertel over mezelf. Voor de trouwe lezers (en anderen geïnteresseerden) is het misschien wel leuk om wat meer te weten over de persoon aan deze kant van het beeldscherm. Vandaar dat ik nu ook de categorie ‘Over mij’ heb aangemaakt.  Een categorie waarin ik wat meer over mezelf vertel.

Om nu te voorkomen dat dit een langdradig sokkenverhaal wordt, zal ik je een standaard voorstelrondje besparen. Daarom gooi ik een #tagg tegen dit artikel aan. Namelijk de #8randomfactsaboutyourself tagg. Oftewel: 8 random feiten over jezelf. Ik zeg, let’s go.

#1 Cat-lover
Hoewel ik in mijn ouderlijk huis nooit katten heb gehad, zou ik nu niet meer zonder kunnen. Hier in huis lopen 2 stevige katers van ieder 6,5 kilo rond. En ja, ze liggen altijd in de weg, stelen je potloden en tikken je aan voor aandacht. Maar het zijn ook ontzettende lieverds! In eerste instantie zou ik het vroeger niet hebben gedacht, maar ik ben een echte cat-lover.

#2 Zowel koffiedrinker als theeleut
Je hebt mensen die houden van koffie of mensen die standaard gaan voor thee. Ik ben een type die allebei lekker vind en het is maar net waar ik trek in heb. Lekker wakker worden met een kopje koffie of even gezellig theeleuten, ik ben overal voor in.

#3 Zwart in mijn kledingkast
Hoewel zwart officieel geen kleur is, is het toch de kleur die je voornamelijk in mijn kledingkast vind. Ik heb iets met zwart. Het is makkelijk te combineren, kleed netjes af en zit altijd goed. Ik denk dat ik alleen bereid ben om zwart op te geven, wanneer men de ontdekking doet dat er een nog donkerdere kleur bestaat. Er hangt wel wat kleur in mijn kledingkast, maar het is voornamelijk zwart met een alternatief randje. Zo heb ik een tic met veteringen. Of het nu veterlaarsjes zijn, een rijgkoord aan de achterkant van een jas of de mouwen van een vest. Wanneer ik zoiets tegenkom, koop ik het.

#4 Achtbaanfanaat
Jap, that’s me. Ik ben dol op achtbanen. Hoe sneller die gaat, hoe hoger de val, ik vind het geweldig. Mijn favoriete pretpark blijft toch wel de Efteling. Naast de leuke attracties is alles ook zo mooi gethematiseerd. Als ik dan 1 favoriet moet kiezen als het gaat om het geheel, kies ik voor De Vliegende Hollander.

#5 Lucide Dromer
Als kind heb ik een periode gehad dat ik veel last had van nachtmerries. Niets zo vervelend dan ’s nachts wakkerschrikken uit een nachtmerrie. Toen ik erachter kwam dat je daar oefeningen voor hebt, ben ik dat gaan doen. Lucide dromen betekent dat wanneer je droomt, je er bewust van bent dat het een droom is. Als dat eenmaal lukt weet je dat je aan het dromen bent en kun je zelf je dromen sturen. Inmiddels kan ik dat al een hele tijd en ik haal dan ook heel veel (teken)inspiratie uit mijn dromen.

#6 Draken & andere fantasy wezens
Mythische wezens. Ik heb er veel verhalen over gelezen en in mijn boekenkast staan diverse boeken met beschrijvingen over mythische wezens. Ik vind het fascinerend. Het is leuk om te zien dat veel geschreven verhalen gebruik maken van ‘algemeen bekende’ wezens. Denk aan meerminnen, weerwolven, vampieren en natuurlijk draken. Draken zijn en blijven mijn favoriet!

#7 Een echte boekenhamsteraar
Regelmatig toon ik nieuwe aankopen in de categorie ‘inspiratie’. Natuurlijk zijn er op internet miljoenen gave plaatjes te vinden en daar maak ik ook graag gebruik van. Zo ben ik verslaafd aan platformen als Pinterest, maar toch wil ik tastbare boeken voor in mijn boekenkast. Inmiddels is mijn verzameling prentenboeken en andere geïllustreerde boeken al behoorlijk groot. Deze boeken staan allemaal op mijn kamer en ik blader ze regelmatig door. In de woonkamer staat ook nog een grote boekenkast met allemaal fantasy-reeksen. Ik weet al, als ik ooit geld teveel heb, wil ik een hele grote boekenkast. Een gehele wand met allemaal boeken en een trappetje zodat je van de ene naar de andere kant kunt slingeren.  Dat lijkt me geweldig!

#8 Dromer als sterk karaktereigenschap
Mensen om me heen worden er wel eens gek van. Ik kan soms (oké vaak) opgaan in mijn eigen wereld. In de trein, onderweg, thuis op de bank. Het maakt niet uit waar ik ben, maar ik ben echt een dromer. Dagdromen is iets wat automatisch gebeurd en ik vind het heerlijk om op te kunnen gaan in m’n eigen wereldje. Er ontstaan vaak een hoop nieuwe creatieve ideeën! Voor anderen is het wel eens wat minder, zeker wanneer ze tegen me praten en ik hoor het niet. Daarom altijd eerst mijn naam uitspreken zodat je mijn volledige aandacht hebt :). Want als je mijn aandacht hebt, ben ik altijd bereid om te luisteren naar wat iemand wil zeggen ;).