BoekieBoekie – Alice in Wonderland

BoekieBoekie is een tijdschrift voor kinderen waar veel illustratoren graag in willen staan. Ieder jaar organiseren zij de StartAward. Een wedstrijd voor (beginnende) illustratoren omtrent een bepaald thema. Dit jaar is het thema wel heel erg gaaf, namelijk Alice in Wonderland.

Aangezien ik niet op het ‘illustratiepad’ ben gekomen via een kunstacademie, mag ik niet met de wedstrijd meedoen. Dat hoeft natuurlijk de pret niet te bederven, want ik heb besloten deze opdracht uit te voeren als schaduwopdracht. Ik doe dus niet mee aan de wedstrijd, maar maak de opdracht wel.

Ik ben al wat aan het schetsen geweest en de ideeën en composities liggen allemaal klaar. Ze moeten alleen nog worden uitgewerkt en dat is nog wel het meeste werk. Maar het is een ontzettende leuke opdracht, dus ik werk er met plezier aan.

Moet wel toegeven dat het best wel een lastige opdracht is. Typ ‘Alice in Wonderland’ in en je krijgt een tal aan illustraties in alle mogelijke stijlen en kleuren die je maar kunt bedenken. Best wel moeilijk om daar dan nog iets ‘eigens’ van te maken, maar zeker het proberen waard!

De deadline van 1 februari, die voor de echte opdracht staat, ga ik trouwens niet redden. Maar aangezien ik mijn illustraties toch niet instuur, is dat niet zo’n probleem. Ik zal binnenkort wat eerste beelden van de illustraties laten zien, maar voor nu kan ik alleen zeggen ‘wordt vervolgd.’