Logo & Branding voor ‘Little did She know’

Voor 'Little did She know' werd ik gevraagd om een illustratief logo te ontwerpen, een illustratie en een aantal templates/iconen voor online gebruik. Little did She know staat nog in de kinderschoenen en is een concept op het gebied van planten en mentaal welzijn. Het gaat om de helende werking van planten in je omgeving, zowel psychische als mentale effecten.


Moodboard-Opdracht-Sfeer-Concept-Kleuren-SBDesigns

Moodboard

Na overleg over het algemene idee, ben ik gestort op het maken van een moodboard. Het maken van een moodboard draagt bij aan het vinden van de juiste sfeer. Een moodboard helpt de gewenste sfeer in een visuele setting te plaatsen.


Kleuren en Lettertype

Het proces van een bedrijfsidentiteit ontwikkeld lang niet altijd op dezelfde manier of volgorde. Iedere opdracht is uniek. Soms is het algemene concept als eerste, soms het een lettertype en soms de kleuren. In het geval van deze opdracht, ontstonden de kleuren geleidelijk aan en werden ze vanuit het moodboard overgeheveld in de huisstijl.

Kleuren en Lettertypes-in opdracht-SB Designs

illustratief logo

Voor het logo was een handgetekende stijl de wens. Ik had daarbij volledig de ruimte om ook te werken met kleuren en texturen. Na een schetsronde en een feedbackronde is dit het resultaat geworden.

Het logo is met de hand getekend en vervolgens gedigitaliseerd en bewerkt. De potloodlijnen van de originele schets zijn zoveel mogelijk behouden, alleen dan aangepast naar een passendere kleur. Zo heeft het logo echt z'n handgetekende stijl behouden.


Iconen & Pagina titels

Voor online gebruik heb ik eveneens een aantal iconen/knoppen aangeleverd en custom paginatitels. Deze paginatitels kunnen worden gebruikt voor de website en zorgen ervoor dat de eigen branding ook in de details naar voren komt.

Ook deze elementen zijn met de hand getekend en vervolgens gedigitaliseerd en bewerkt.

Iconen-Menu-in-Opdracht-SBDesigns

Social media templates

Voor het gebruik van social media heb ik een basis template aangeleverd, waar ze zelf tekst aan kunnen toevoegen. Deze basis is herkenbaar en sluit aan bij de rest van hun huisstijl/branding.

Social-Media-Template-Branding-Marketing-Design-SBDesigns-Werk in Opdracht-2
Social-Media-Template-Branding-Marketing-Design-SBDesigns-Werk in Opdracht

Plant illustratie-Werk in Opdracht- SB Designs

Losse illustratie

Een losse illustratie, die gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. In eerste instantie is de illustratie gebruikt op de social media templates en dient deze illustratie als hoofdafbeelding voor de site.

In principe heb ik hier gewerkt in mijn eigen standaard illustratiestijl. Enige stijlaanpassing die ik heb gedaan is het lijnwerk. Ik werk zelf meestal met zwarte lijnen of witte, maar voor deze opdracht heb ik het lijnwerk aangepast naar een kleur die in de huisstijl terugkomt.