illustraties in opdracht

Ik maak veel illustraties voor mijn eigen producten, maar ik maak ook regelmatig illustraties in opdracht. Hieronder een greep uit illustratief werk in opdracht.

Digitale-Kaart-Sterrenkindje-Geboortekaartje-op-maat

Een geboorte/condoleance kaartje op maat

Een zwangerschap met een sombere afloop. Ik heb een eigen collectie illustratieve geboortekaartjes en ik maak ook geboortekaartjes op maat. Ik kreeg een aanvraag voor een geboortekaartje met allerlei persoonlijke wensen. De wens was een nachtthema en heel veel dieren. Daarnaast had ik ruimte voor creatieve vrijheid, en ben ik met symboliek aan de slag gegaan. O.a. met de betekenis van de naam van het meisje en, omdat ze wisten op welke dag ze geboren zou worden, heb ik haar sterrenbeeld en de actuele maanstand van die dag in het kaartje verwerkt.

Helaas heb ik vervolgens het kaartje moeten aanpassen naar een condoleance kaartje. Het is een zeer treurige en verschrikkelijke gebeurtenis. Ik ben wel blij dat ik in ieder geval iets voor deze mensen heb kunnen betekenen, hoe klein dan ook.


illustratie voor tijdschrift

Voor het tijdschrift van een lokale vereniging werd mij gevraagd om het blad iets op te leuken met een illustratie. Na een brainstormsessie kwam het idee om een illustratief doolhof toe te voegen in het kader van het onderwerp van het artikel; de eekhoorn.

Zodoende ben ik aan de slag gegaan met de illustratie en heb ik een voorstel gedaan voor de indeling van de desbetreffende pagina's.

 


Kampverhalen - App

Voor een app met een 'kamp verhalen' thema, werd mij gevraagd om een aantal illustraties te maken. Echter, waar ik normaal een losse lijnstijl gebruik, werd mij gevraagd om (zoveel mogelijk) zonder lijnen te werken. Mijn kleur en textuurgebruik sprak hen wel aan, dus dat heb ik hetzelfde gehouden. Het resultaat is nog steeds mijn stijl illustraties, maar in een iets ander jasje.

Extra Info
Deze illustraties hebben strakke vormen, maar een speels uiterlijk door het kleurverloop en het hoge textuurgebruik.


Vosje geboortekaartje

Naast de geboortekaartjes collectie met standaard kaartjes, maak ik ook geboortekaartjes op maat. Voor deze opdracht wilde men graag een geboortekaartje met een vosje en zachte & warme natuurkleuren.

 

Vos-Geboortekaartje-Op-Maat-SB Designs - Lente

What's In Your Bag?

Een illustratie die ik heb gemaakt voor een Lifestyle blog. Het desbetreffende artikel ging over iemand & wat die persoon allemaal in z'n tas bij zich had.

Extra Info
De opdrachtkaders voor deze illustratie waren helder, evenals het kleurenpalet. De illustratie is digitaal ingekleurd, met gebruik van analoge texturen.


Fruits - Fruitpatronen

Voor het bedrijf Fruits kreeg ik de opdracht om een aantal patronen te ontwerpen met fruit. Mijn losse lijnstijl en analoge texturen is een aspect wat hen erg aansprak. Zodoende heb ik in mijn stijl een aantal stukken fruit getekend en omgevormd naar kant en klare patronen. Zo konden zij die gebruiken voor verschillende onderwerpen.

Extra Info
Naast de losse illustraties (in een losse lijnstijl en met veel textuurgebruik), heb ik de bestanden verwerkt tot kant en klare patroonbestanden.


Liefde voor muziek en dans

Een paar illustraties die ik heb gemaakt voor een danslerares. Als bijkomend project heeft ze een verhaaltje geschreven en daarbij was ze opzoek naar bijpassende illustraties en een omslag. Zo heb ik karaktertje Lilly ontworpen. Ze was opzoek naar sprekende kleuren en zwierige texturen.

Extra Info
De opdracht was duidelijk afgebakend en ik ben aan de slag gegaan met texturen van verf en aquarel om het zwierige effect te creëren. Deze illustraties zijn een echte mix van analoge texturen, heldere kleuren en digitale technieken.