Oktober, de start van InkTober 2015

InkTober-Blogbericht-SBDesigns-2015De gehele maand oktober staat in het teken van InkTober. Initiatiefnemer Jake Parker  is er in 2009 mee begonnen. Gedurende de gehele maand oktober maakte hij iedere dag een schets/illustratie. Hij gebruikt daarbij alleen inkt en papier, dus geen Photoshop of kleur. Hij zag dit als een manier om zijn tekentechniek te verbeteren.

Inmiddels is InkTober uitgegroeid tot een groot evenement en tekenaars van over de gehele wereld doen eraan mee. Vorig jaar ontdekte ik het bestaan van InkTober, maar toen had ik het te druk om er zelf aan deel te nemen. Hoewel het dit jaar eigenlijk niet echt rustiger is, wil ik toch heel graag een poging wagen. Op mijn Facebook pagina zal ik wekelijks updates posten, via Twitter probeer ik het wel dagelijks bij de houden. Op dit blog zal ik aan het einde van de maand een artikel plaatsen met alle InkTober schetsen/illustraties.

Mocht je trouwens meer willen weten over InkTober, deze link brengt je naar de officiële site. Voor nu trap ik af met mijn eerste illustratie voor InkTober 2015.

Inktober-#1-Starting-Inktober-Susanne-Boer-Bot-SBDesigns-Pencildrawings-2015