BoekieBoekie StArt Award 2015 (schaduwopdracht)

BoekieBoekie organiseert jaarlijks de StArt Award. Dit is een wedstrijd voor (beginnende) illustratoren. Aan de wedstrijd zelf kon ik niet meedoen, maar de opdracht als schaduwopdracht maken natuurlijk wel. In mijn vorige post schreef ik al dat het nog best wel lastig is en dat was het ook. Er is al zoveel geïllustreerd met het thema Alice in Wonderland, het was dus zeker een uitdaging om daar iets origineels aan toe te voegen.

Voor de opdracht kreeg je een bundel met verschillende verhalen en gedichten, allemaal in het thema van Alice in Wonderland. Je mocht zelf de verhalen kiezen die je graag wilde illustreren. Hieronder zijn de verhalen die ik heb uitgekozen en de illustraties die ik daarbij heb gemaakt. De teksten zijn van BoekieBoekie.

In de illustraties heb ik geprobeerd een balans te vinden tussen analoge en digitale technieken. BoekieBoekie maakt niet zozeer gebruik van illustraties die volledig de werkelijkheid als uitgangspunt hebben. Het mag allemaal wat speelser en dat heb ik geprobeerd mee te nemen in mijn illustraties. Qua technieken heb ik gebruik gemaakt van alcoholinkt, acrylverf, olieverf (voor het marmeren van papier) aquarelverf, potloden en Photoshop.

Rap: De Kukelrap
BoekieBoekie-KukelRap2-SBDesigns-SusanneBoer-2015  BoekieBoekie-Kukel Rap-SBDesigns-SusanneBoer-2015

Gedicht: Alleen in mijn dromen
BoekieBoekie-Alleen in mijn Dromen - SBDesigns-SusanneBoer-2015

Vrije opdracht: sfeerillustratie van Wonderland.
BoekieBoekie-VrijeOpdracht-SBDesigns-SusanneBoer-2015

Karakters Alice in Wonderland; Hartenkoningin en de Kolderkat (gebruikt in de vrije opdracht)
BoekieBoekie-Hartenkoningin-SBDesigns-SusanneBoer-2015 BoekieBoekie-Kolderkat-Karakterdesign-SBDesigns-SusanneBoer-2015

Van schets naar illustratie

Schetsen-Alice-SBDesigns-SusannneBoer-2015Schetsen-AliceWonderland-SBDesigns-SusanneBoer-2015