Twee nieuwe boeken van An Leysen

De-Notenkraker-Pinocchio-An-Leysen-illustratie-inpspiratie-boeken

Ze stonden al tijden op mijn verlanglijst, maar iedere keer kwam het er maar niet van. ‘De droom van pinocchio’ en ‘De Notenkraker’, twee boeken van An Leysen. Twee klassieke sprookjes. Ik had nog wat cadeaubonnen liggen, dus die heb ik gebruikt om deze twee mooie boeken aan te schaffen. Gelukkig had de boekenwinkel bij mij in de buurt ze nog staan ^^.

Ik vind de illustraties in het boek heel sfeervol en sprookjesachtig. De illustraties zijn heel mooi en waar ik vooral bewondering voor heb is de manier waarop met kleur wordt gewerkt. De kleurencombinaties in combinatie met het soort materiaal/de texturen leveren een mooi geheel op. Wat ook leuk is, is om te zien dat er gebruik wordt gemaakt van patronen. Zo zie ik veel barokpatronen verwerkt in de illustraties, het geeft een klassieke uitstraling en schept meer dimensie in de illustraties.

Ik denk echt dat dit leuke boeken voor kinderen zijn. Sprookjes zijn altijd wel goed en met de versie van An Leysen zijn ze in een heel leuk jasje gestoken.

Het zijn twee boeken die zeker een plaatsje in de kast verdienen. Nu alleen nog even een plekje zoeken.

Hieronder een kleine impressie. (Ik heb overigens echt iets met de schutbladen. Vind het veel leuker als die ook bewerkt/geïllustreerd zijn, dan wanneer ze ‘gewoon’ wit zijn.)

Schutbladen-De-Notenkraker-Pinocchio-An-Leysen-illustratie-inpspiratie-boeken

Spread-De-Notenkraker-An-Leysen-illustratie-inpspiratie-boeken

Spread-Pinocchio-An-Leysen-illustratie-inpspiratie-boeken

Leave a Reply

Your email address will not be published.