Sassafras De Bruyn: Cleo & Prinses Piccalilly

Sassafras-De-Bruyn- Cleo-Prinses-Piccalilly-PrentenboekReview-illustraties

Een tijdje terug was ik in een boekenwinkel in Gouda. En zoals gebruikelijk liep ik daar de kasten langs om te zien of ik boeken kon vinden die me aanspraken. Er waren best wel wat prentenboeken, maar de rug van het boek ‘Cleo’, geschreven en geïllustreerd door Sassafras de Bruyn sprak me direct aan. Ik denk dat het kwam omdat ik direct penseelstreken en verftechnieken zag, wat mij direct aanspreekt. Toen ik vervolgens op de achterkant las dat dit boek zich richt op ‘dagdromers’ kon ik het helemaal niet meer laten staan. Eveneens heb ik het boek Prinses Piccalilly meegenomen. Een boek dat ze ook heeft geïllustreerd.

Cleo is een verhaal  over een meisje dat helemaal niet zo alleen is als ze altijd dacht. Ze denkt dat ze alleen haar kat heeft als beste vriend, maar dat heeft ze dus mis.

De illustraties zijn dromerig , fantasierijk en sfeervol. De kleurencombinaties in het boek vind ik heel erg mooi. In de texturen zie je duidelijk de analoge materialen als verfstreken en potlood/krijtvegen. De lijnen zijn losjes en veel kleurvlakken lopen in elkaar over. Een zeer mooi boek.

Sassafras-De-Bruyn- Cleo-PrentenboekReview-illustraties-blog

Het boek Prinses Piccalilly heeft dezelfde lijnvoering en kleurgebruik als het boek Cleo. Ook de illustraties in dit boek zijn dromerig en sfeervol. Toch is de stijl wel iets anders, gedetailleerder en minder sterk aanwezige verfspatten en abstracte krijtvegen. Alles is wat meer binnen de lijntjes. Ik herken er ook een tikkeltje disney in.

Het boek gaat trouwens over prinses Piccalilly. Deze prinses kan alleen maar boos kijken. Ze kijkt nooit vrolijk. Wanneer haar ouders een prins voor haar zoeken, stuurt ze alle kandidaten weg. Totdat een prins haar gewoon voorbijrijdt.

Sassafras-De-Bruyn- Prinses-Piccalilly-PrentenboekReview-illustraties-blog

Beide boeken zijn uitgegeven door Clavis.

One Comment

  1. Pingback: Prinses Piccalilly - Saarein te Brake | Kinderboeken

Comments are closed.