Boek: Danseressen van de Wereld

DanseressenvandeWereld-Blog-SBDesigns-SusanneBoerEen boek dat ik onlangs heb gekocht is het boek “Danseressen van de Wereld”. Geschreven door Aurélia Hardy en geïllustreerd door de Franse Illustratrice Sybile.

Het boek neemt je mee over de wereld en laat je kennismaken met allerlei dansstijlen. Van rock tot de tango en van keltisch tot Afrikaans. Het boek bevat leuke weetjes en er stonden dingen in die ik niet wist.

DanseressenvandeWereld-Spread-Blog-SBDesigns-SusanneBoer

Maar ik heb het boek voornamelijk gekocht vanwege de illustraties. Hoewel de illustraties niet heel erg gedetailleerd zijn, spreken ze mij wel aan. Ze werkt met name (voor zover ik kan vinden), analoog met potloden en verf.

De sierlijkheid waarmee ze de danseressen in dit boek weet neer te zetten vind ik mooi. Sommige pagina’s kun je ook nog eens extra uitvouwen, waardoor je een extra groot oppervlak krijgt. Het is terug te zien dat deze illustraties gemaakt zijn op canvas (of een basisvlak met een dergelijke structuur), gezien je deze structuur in de illustraties terug ziet.

Ik vind het in ieder geval een toevoeging op mijn verzameling en kan best wel wat inspiratie bieden, wanneer je daarnaar opzoek bent.

DanseressenvandeWereld-Spread2-Blog-SBDesigns-SusanneBoerDanseressenvandeWereld-Spread3-Blog-SBDesigns-SusanneBoerDanseressenvandeWereld-Spread4-Blog-SBDesigns-SusanneBoer