Alice in Wonderland – Xavier Collette

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik gek ben op een victoriaanse/gotische illustratiestijl. Dit boek, geïllustreerd door Xavier Collette stond al heel erg lang op mijn verlanglijstje. Helaas kon ik het nergens vinden. Ik zocht tevergeefs naar een Engelse versie, totdat ik er via een vriendin achterkwam dat dit boek ook in het Nederlands is uitgegeven.

Na goed zoeken heb ik een exemplaar kunnen bemachtigen. Dit boek is een stripboek en vertelt op eigen wijze het verhaal van Alice in Wonderland. De illustraties hebben iets donkers en mysterieus en dat spreekt mij erg aan. Sowieso vind ik Alice in Wonderland een erg gaaf sprookje, dus dit boek is een mooi inspiratieboek. Ik kan er nog meer over schrijven, maar in principe spreken de foto’s voor zichzelf.

Inspiratie-Blogartikel-Alice-In-Wonderland-Chauvel-Collette-Boek Inspiratie-Blogartikel-Alice-In-Wonderland-Chauvel-Collette-Boek-2 Inspiratie-Blogartikel-Alice-In-Wonderland-Chauvel-Collette-Boek-3 Inspiratie-Blogartikel-Alice-In-Wonderland-Chauvel-Collette-Boek-4 Inspiratie-Blogartikel-Alice-In-Wonderland-Chauvel-Collette-Boek-5